Saturday, August 11, 2012

Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır






Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi , özellikle öğrenci hayatı yaşayanlar iyi bilirler pofuduk poğaçayı. Ev poğaçası olarak da adlandırılan poğaçamız kolay kolay bayatlamayan yapısıyla tercih edilmekte. Lezzetini söylemiyorum bile bugüne kadar bu blogda paylaştıklarımızın herbirinin ne kadar lezzetli olduğu aşikardır umarım..






 






Bugün yukarıda bahsettiğimiz pofuduk poğaçamızın yapılışını anlatacağız. Kolay yapılması , misafirlerinize ikram edilebilecek olması önemli etken. Şimdi dikaktli muhafaza edildiğinde 4-5 gün bayatlamayan pofuduk poğaça nasıl yapılırmış bunu öğreneceğiz. Özellikle mayadan kaçınıp hamurumuzuda kendimiz mayalatacağız..






Malzemeler






2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)






1 çay bardağı sıvıyağ






1 çay bardağı yoğurt






Yarım paket kabartma tozu






Yarım çay kaşığı karbonat






2 çay kaşığı tuz






Aldığı kadar elenmiş un






İçi İçin Gerekli Malzemeler






2 tane haşlanmış patatesin rendesi,






Yağlı beyaz peynir






Hazırlanışı






1 yumurta , yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. İçine elenmiş un, kabartma tozu ve karbonat katılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini konur. Yuvarlak ve yarım ay şeklinde yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bekletmeden 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






6 views

No comments:

Post a Comment