MALZEMELER
5 Aadet patlıcan
2 adet patates
3 su bardağı pirinç
1/2 kilo kuşbaşı
2 su bardağı sıcak et su
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Kuş başı etler önce kavrulur sonra yumuşayıncaya kadar pişirilip bir kenarda bekletin.Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp, yarım saat bekletin .Pilav tenceresine sıvı yağ, tereyağ konur erimeye bırakılıp, yarım saat sıcak suda bekleyen pirinçler iyice yıkanıp tencereye konup, pirinçler ağır ateşte 10 dakika kavrulur, tuz ve 2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı et suyu ilave edilerek 2 dakika hızlı ateşte pişirilir ateş iyice kısılarak ağır ateşte pişmeye bırakın .Pişen pilav demlendirilir. Patlıcanın 3 tanesi alacalı soyululup yarım santim genişliğinde uzunlamasına dilimlenip,diğer 2 adet patlıcan kuşbaşı doğranıp, tuzlu suda 15 dakika bekletin.Patateslerde kuşbaşı doğranır, patlıcanlar ve patatesler sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerinde fazla yağları alınır, Kek kalıba boyuna kesip kızartılan patlıcanlar yerleştirilir,pilavın yarısı patlıcanların üzerine dökülür,kuşbaşı kızarttığımız patates, patlıcan ve tavuk etleri pilavın üzerine dizilir, kalan pilavda kalıba yerleştirilir ,kalıp ters çevrilir.dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Sunday, July 15, 2012
ETLİ PATLICANLI PİLAV
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment